הוא היה שותף לתכנון והקמה של מאות פרוייקטים למגורים וכן מוסדות ציבוריים עוד כשהם היו בסך הכל צורה וצבע תלת מימדית על המסך. בואו להכיר את איש...
נכתב ע"י יהודה מאיר .א.
_________________________________________________________
אבי אשר, בעל סטודיו להדמיות אדריכליות, (בוגר פרוג), מעצב גרפי מעל עשור למגזין "הציבור החרדי" וקודם לכן "העולם החרדי". ועוסק כיום בעיקר בהדמיות אדריכליות.
"אוהב מאוד ליצור. אם לא הייתי מעצב בניינים, הייתי בונה אותם בידיים" במשפט הזה, שאומר הכל, הוא פותח את הראיון.
כך הגעתי לכאן: "במטרה מאוד ממוקדת להיות מעצב בעל שם, עם סגנון ייחודי. הציעו לי בגיל צעיר לעמד עיתון שהופץ בעשרות אלפי עותקים, כמובן שנעניתי בשמחה. ומייד התקשרתי לחבר לשאול באיזה תוכנה מעמדים... וכך התחלתי".
רגעים קשים מנשוא: "להשיג מטרה ששמת לעצמך. אם אין מטרה שלשם אתה שואף להגיע, אתה תתעייף מאוד מהר. ומצד שני אין ריקנות יותר גדולה מלהשיג מטרה".
עסקה שהפתיעה לטובה:"היה ממש לאחרונה לקוח בארה"ב ששלחתי לו סקיצה ממש ראשונית של היכל תורה, הוא פתח את האימייל כשהיה ליד יהודי יתום, והוא התעניין מה זה, והחליט במקום לתרום את כל ההיכל מכספי הירושה. הוא התקשר אלי אחרי 2 דקות מאז ששלחתי לו, שלבסוף לא צריך את ההדמיה הסופית כי הרגע נתרם".
הורות בשבילי היא: "לחוות חוויות יחד מכל דבר ששייך, גם מדברים ממש קטנים".
הקשר היחודי שלי לה' :"מודה ומבקש תמיד שיראה רק את חצי הכוס המלאה".
עסק מוצלח: "כלכלית - זה עסק רווחי. אבל הצלחה בעסק בעיני, זה רוגע! עסק רווחי בלי רוגע נפשי, לא שווה גם שטר של מיליון".
כדי לגדול: "להבין מה המטרה שלו מעצמו, ולהתמקד בזה ביסודיות. לקוחות לא בהכרח מחפשים את הכי יפה וזול בשוק... וכמובן תלכו ללמוד את זה. ממליץ מאוד על קורס של 'מעוף' שמסובסד מטעם המדינה לעסקים מתחילים, או כל קורס אחר.
עולם הדיגיטל: "מבחירה אישית לא נמצא שם".
דמיון ויצריתיות מולדת: "אבא היה מדען וכנראה נדבקתי קצת, זכיתי בדמיון מאוד מפותח ומחושב שממש עוזר לי ביצירה. החלום זה להקדיש זמן לפתח המצאות, מרעיונות קיימים".
תחום נעלם: "משום מה אני מרגיש שפרסום בכל המדיות, קצת טיפס יקר מידי מערך המוצר עצמו. ולכן מעריך שיהיה ירידה דרסטית בתחום, אך לא יעלם כמובן".
אמירות מהדהדות: "אין דבר שאין לו פיתרון". ו "קודם המשפחה".
______________________________________
לינק לכתבה באתר 'פרוג':
Comments